CEcontrol

Casper Ellen
 
 
Rabobank

Senior Project Co÷rdinatoráRabobank International (WRR). á2012/heden

Het Calc & Reporting programma binnen Rabobank Wholesale Rural & Retail (WRR) heeft als opdracht om een Credit Risk Datawarehouse te realiseren die benodigd kapitaal berekent. Waar de project managers zich richten op de IT delivery, richt Casper zich als Project Co÷rdinatorásamen met de Programma Manager en Business Change Manager op de programma besturing.

 
Rabobank

PMO Ventura Rabobank Nederland. 2011/2012

Het Ventura programma binnen Rabobank Nederland (GICT) en Rabobank International (IS&D en COS) had als opdracht om nieuwe betaaldiensten buiten Nederland voor Nederlandse bedrijven te realiseren. De werkzaamheden van Casper betroffen het organiseren en verlenen van PMO diensten als rechterhand van de programma manager.

 
ING

Management & senior project support. 2010/2011

Contractmanagement, project bekostiging en de invoering van nieuwe processen bij Solution Delivery OIB Payments (change).

 
ING

Programma controller. 2008/2009

Het ondersteunen van het management en programma management van OIB Wholesale Channels, met name of het gebied van forecasting, contractmanagement en Clarity.

 
ING

Inrichten Resource Matching. 2008

Het mede bepalen van de aanpak om de demand van Technology Services en Technology Office op te voeren in Clarity Light i.o.v. ING OIB/Transformation.

 
ING

Programma Controller OIB Transformation. 2008

Het adviseren en ondersteunen van een programma manager en projectleiders in een tweetal kritische programma's met een totaal budget van 20-30 Mln. euro per jaar rapporterend naar Steve van Wijk (L0 + CTO ING). Taken omvatte o.a. het opstellen van project en programmabudgetten ihkv financiŰle controle op het programma, het inhuren en uitfaseren van projectmedewerkers en afstemming met governance, HR en finance.

 
Achmea

Activity Based Costing. 2008

De organisatie Achmea Pensioen adviseren en ondersteunen bij de conversie van Excel naar SAS ABM mbt Activity Based Costing.

 
Achmea

Trainee verandermanagement Achmea Zorg. 2007

Ondersteuning bieden om de projectorganisatie en projectvoering opnieuw in te richten naar best practices op de Verandermanagement & IT afdeling.

 
Rijksuniversiteit Groningen

Research assistent. 2005/2006

Een door het innovatieplatform gesubsidieerd project om samenwerking te verbeteren. Hiervoor heb ik o.a. een kwalitatief onderzoek gedaan naar de manier waarop samenwerking tussen waterschappen en gemeenten structureel verbeterd kan worden.